Valea Aurie e o zona tanara, construita in urma cu aproximativ 30 de ani. Departe de poluarile zonelor industriale, de aglomeratiile din centru, e o zona inconjurata de padure si de cateva lacuri care se continua pana la Gradina Zoologica a orasului.Povestea incepe la mine cu anul 1984 cand am descoperit acest cartier, poate cei mai in varsta isi aduc aminte de Cabana Valea Aurie de la care probabil se trage si numele cartierului, din cate stiu eu cabana are si acuma numarul 1 pe strada Valea Aurie .

Pentru mine acest cartier a devenit "Acasa" si incerc sa imi aduc aminte gramada de baraci si de materiale de constructie care erau parte predominanta din peisaj .Pentru acea varsta imi aduc aminte emotia explorarii fiecarui colt si balta plina de broaste si mormoloci , primele cunostinte si primele zgarieturi , cucuie din santier.In acel moment mai existau cateva case in cartier folosite de muncitorii de la constructii, in rest era doar pamant excavat ,statii de betoane,macarale si baraci iar la blocul meu se ajungea pe o carare de bolovani printre balti .

Cartierul Valea Aurie cuprinde 11 strazi, in limitele stradale Calea Poplacii, Padurea Dumbrava, paraul Trinkbach, strada Theodor Mihaly, si se intinde pe o suprafata de aproximativ 23.85 de hectare. In cartierĀ  sunt 64 de blocuri (sper sa nu ma insel) dintre care 5 blocuri turn cu 8 etaje ,exista o cresa si doua scoli generale: scoala numarul 25, care include si o gradinita, si scoala generala numarul 7, dar si biserica ortodoxa "Pogorarea Duhului Sfant" .

Un minus pentru cartier sunt locurile de parcare care nu sunt suficiente dar asta e alta poveste.In schimb la plusuri sunt imprejurimile printre care putem aminti padurea Dumbrava,Gradina Zoologica,Muzeul Satului